Návratnost vstupních investic – každý, kdo uvažuje o tepelném čerpadle, by si měl uvědomit, že je třeba velmi precizně propočítat, zda se zařízení vůbec vyplatí. Zpravidla jde o objekty, které se dosud vytápí elektrickými přímotopy, elektrokotlem nebo plynovým kotlem, a které jsou také alespoň zčásti zateplené. Vytápět tepelným čerpadlem lze i rekreační chatu, a to i v době, kdy se tam nezdržujete, ale přesto potřebujete udržet teplotu uvnitř objektu na alespoň trochu únosné úrovni. Jste-li však majitelem pasivního domu či jiného nízkoenergetického objektu, zde jsou náklady na vytápění natolik nízké, že by návratnost investic do tepelného čerpadla mohla přesáhnout dobu jeho životnosti, a tehdy se toto zařízení už samozřejmě nevyplatí.

tepelné čerpadlo

Ohřev i chlazení – kdo má doma tepelné čerpadlo, nepotřebuje klimatizaci. Tepelná čerpadla totiž zajišťují i ochlazování interiéru, takže nemusíte mít obavy z děsivých tropických veder.

Snadná obsluha – obrovskou výhodou tepelných čerpadel v Kralupech nad Vltavou je jednoduchá a nenáročná obsluha. V podstatě pouze nastavujete teplotní režim na termostatu a o nic víc se nestaráte. Zařízení je takřka bezobslužné a nevyžaduje žádnou údržbu. Případné závady musí stejně řešit odborník – elektrikář, takže z vaší strany nejsou vyžadovány žádné zvláštní znalosti a dovednosti.

vytápění objektu

Polabská nížina a Mělnicko – Kralupy nad Vltavou se nachází v oblasti, která navazuje na Polabskou nížinu a Mělnicko, což jsou jedny z nejteplejších lokalit České republiky. Toto je výhodné zejména pro instalaci tepelných čerpadel vzduch / voda, tedy těch zařízení, která využívají venkovního prostředí k ohřevu vody například v topném systému. V Kralupech bývají většinou teplé zimy a rozhodně to není horská oblast, jako jsou Krkonoše či Jeseníky, kde je v zimě výrazně chladněji.